Maja




 
 
 







Novan kanssa tehty yhteistyössä, kuvissa malleina Novan ihana Isla ja meidän pikkuinen Lotta.


"Lasten värikäs leikkiteltta on ommeltu hylätyn käytöstä poistetun hulahula-vanteen ympärille. Telttakankaina voi käyttää vanhoja lakanoita, pöytäliinoja, alekorilöytöjä. Kuvan telttaan on ommeltu mukaan ruusulakanaa, paria retrokangasta nettihuutokaupasta sekä uusiakin kankaita. Jälleen tuli todistettua, ettei koskaan kannata heittää mitään kangasvarastoista pois. Vanhoille kauniille kankaille voi antaa näin täysin uuden elämän. Kankaita kannattaa varata telttaa varten paljon. Mitä runsaammin leikittelee erilaisilla väreillä ja kuvioilla, sen hauskempi teltasta tulee. Voit myös lisätä helmaan hauskan röyhelön, kuten me teimme omaamme.

Käytä kaunistamassa lastenhuonetta, ota mukaan kesän rientoihin tai järjestä sirkus! Ripusta vaikka puunoksaan uimarannalla, köllöttele teltassa eväsretkellä, käytä pihajuhlissa yllätyksenä pikku vieraille, tai _suloisena_ synttärirekvisiittana. Ripusta ympärille paljon erilaisia valoja tuomaan tunnelmaa. Käytä värikkäitä tyynyjä ... Itse ompelimme _(suuren lattiatyynyn käyttäen osin samoja kankaita. Sen saat helposti aikaiseksi piirtämällä ympyrän paperille ja jakamalla sen neljään osaan. 1/4-osa ympyrästä toimii kaavana palasille. Pienet pyöreät tyynyt on myös helppoja tehdä itse. Ompeluvaiheessa voit piristää reunoja lisäämällä väliin polvekenauhaa, pompom-rimpsua, tai vaikka rypytettyä kangasta röyhelönä. Me teimme tyynyihin itse isot kangasnapit keskelle, mutta jos varastoistasi löytyy joku hauska suuri valmisnappi, kukapa sitä estäisi käyttämästä!)_ suuria lattiatyynyjä, samoja kuoseja ja värejä käyttäen. Tuskin maltamme odottaa kesää, kun saamme laittaa teltan lasten pihaleikkeihin.

Teltan valmistuminen vaatii tietenkin pienet juhlat sekä juhlijat! Mehua, keksejä, pieniä muffinsseja.
Vinkkinä - kaupan muffinsseista tulee aivan salonkikelpoisia pienellä tujauksella pölysokeria sekä kiepauttamalla kannan ympärille suikale kaunista lahjapaperia. Sido lopuksi paperi nauhalla ympäri. Dippasimme yhdessä lasten kanssa vaahtokarkkeja sulatettuun suklaaseen ja kieritimme lopuksi suklaisen osan nonparelleihin. Kuuman suklaan kanssa tarkkana!"

Tyttöjen mekot Mekkotehdas, kaavat Mekkotehdas-kirjasta WSOY, Islan tossut ja rusetti Handmade by Nova Melina.

Yhteistyössä mukana Lotta&Lili


Laitoin vielä pari kuvaa pihaleikeistämme, teltta on koko kesän ollut ulkona. Ja kovassa käytössä.






41 comments

  1. Niin, siis NIIN ihana, Niina! Pidän tosi paljon myös Lottan mekkosta. Haluaisin itse olla vielä pieni tyttö.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Kiitti! Mekot oli lainassa Mekkotehtaasta. Ja niin supersööttejä, en ois halunnu palauttaa :)

      Delete
  2. Ihana!!! Vietimme vastaavalla idealla yhden poikamme 1-vuotissynttäreitä. Teemana oli Nallekarhujen huviretki ja telttakatos oli viritetty keskelle olkkaria pöydän ympärille. Siinä oli sitten koottuna muut pikniktarvikkeet kera nallejen ja pienten juhlijoiden. Meidän katos ei ollut kyllä noin ihana! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihana synttäri-idea! :o)
      Meillä onkin pian Lotan 5v. joten jotain pitäs keksiä ja keksinhän minä :)

      Delete
  3. Ihan mielettömän ihana! Varmasti tyttösten unelma! Teettekö meillekin? :) tämän jutun voisi julkaista jossain lehdessä, vai onko jo tulossa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) miksei jos hinnasta neuvotellaan ? ;)
      Jutun julkaisu vain meidän blogeissa! Teemme varmaan seuraavaksi jonkun askarteluaiheisen julkaisun ;))))

      Delete
  4. No voi läkähdys kuinka ihana! Mulla on suunnitelmissa vielä lapsille yhdet juhlat tälle syksylle, toivottavasti kerkiää, leikkimökin tuparit nimittäin! Oon melko ankea ompeluksissa, osittain johtunee siitä, en ole saanut edes konetta esille monista syistä mutta juuri tänään, olen ekaa päivää kotona yksin yli kahteen vuoteen, pieninkin nyt päikyssä, toista päivää ilman mua! Wuhuu! Ensin alan suunnittelemaan ja piirtämään lastenhuoneen tapettia mutta ehkäpä myös ompelen sinne tuollaisen teltan!! Kiitos vinkistä, ihana!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vinkki: reippaasti kankaita! Tulee runsaampi / nätimpi :)
      Voi, sulla on edessä kaikenlaista hauskaa siellä -leikkimökkiä ja tapettia!

      Delete
  5. Wau, miten hieno!
    Täytyykin alkaa suunnittelemaan tuollaista ensi kesäksi, mihinköhän sen ripustaisi.. :)
    Ihan mieletön kyllä! Ja suloiset mallit myös! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) :) Kiva saada palautetta, antaa inspistä muillekin! Hymyilyttää.

      Delete
  6. Ei ole totta miten suloinen ja ihana!!!

    ReplyDelete
  7. Ihanan värikäs blogi! Ehkä itsekin vielä uskaltautuu lisäämään värejä niin vaatetukseen kuin sisustukseenkin..

    Tervetuloa tutustumaan suht tuoreeseen blogiini!
    http://janskukkuu.vuodatus.net/

    Jaana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitää käydä tutustumassa, kiitti blogivinkistä! Täällä kyllä saa omanlaistansa väriterapiaa :) Tervetuloa lukemaan blogiani!

      Delete
  8. KAAAK mika ihanuus! Olen jo kauan tuommoisesta haaveillut. Pitaisikohan ruveta toteuttamaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen! :) Ja kannattaa pyytää kaveri mukaan niin on hauskempaa :)

      Delete
  9. Vau, täydellistä miun silmään! Kaikki on just niinkun pitää, eikä melkein. Tuossa ihanassa asetelmassa jopa itkupotkuraivari näyttäisi suloiselta, ja se on paljon se! Tykkään!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentistasi, niin ihanasti sanottu.

      Delete
  10. Voi miten ihana teltta :) Näyttää juuri niin satumaisen ihanalta, että tänne voi pienet tytöt piiloutua ja miksei koiruudetkin :)

    ReplyDelete
  11. Aivan ihana!
    Saako udella myös, mikä ihana valosarja teillä on telttaan kiinnitettynä?

    - Leena-Kaisa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leena-Kaisa, ne valot on vaan jotkut jostain kaapin kätköistä. Tähtivalot, oisko ihan meidän lähi Siwasta aikoinaan ostetut ?? :) Hihi.

      Delete
  12. I'm just delighted with your pictures (don't understand Finnish, sorry ;) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank You! This blog post is about the tent we made to the children :) Very fairytale - like. Girls are just lovely in their flowerly - dresses made by Mekkotehdas.

      The pictures in this post are took by my lovely friend Nova. She sure can shoot the camera!

      Delete
  13. Replies
    1. Kiitos ! :) Mulle jäi oikeastaan visuaalinen innovointi ja jotakuinkin Nova huristeli koneella! Toki mäkin - mutta on se Nova vaan taitava ompelija :)

      Delete
  14. Suloinen teltta, aivan upeat kankaat. Ens kesäksi pakko saada tuollainen. Kaunista syksyn aikaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! :) :) Kankaissa on yks ihana Amy Butler-kuosikin ... Ihanan värikäs!

      Delete
  15. Beautiful, beautiful tent...suddenly I know what to do with all the fabric I have! Really excited to have found your blog :)

    ReplyDelete
  16. What a beautiful tent! My daughter would love it. Do you also have a description in english?

    ReplyDelete
  17. Kiitos ihanasta blogista joka saa aina hyvälle mielelle oli oma päivä sitten ollut millainen tahansa! ;) Ja tuo teltta, voi rakkaus miten ihana! Hulahula vanteesta kun siis tekee niin pitä tuossa ylempänä sitten on? Eli kun se vanne pyöreänä siinä mistä lähtee kankaat laskeutumaan kohti maata mutta millä se teltan "huippu" pysyy kasassa? En osaa paremmin selittää mitä tarkoitan! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa ja anteeksi, kommenttisi oli jäänyt huomioimatta roskapostista :( Sinne joutunut jotenkin. Teltan huippu muodostuu kartionmuotoisista palasista , kiinnitys on päästä,niin silloin se huippu tulee telttaan ihan itsestään, eli tämä siis roikkuu katosta. Tai puusta tai ihan mistä vaan, ompelimme siihen ripustuslenkin.

      Delete
  18. VERY cute! Aivan ihana :) Australiasta...

    ReplyDelete
  19. Hi, just wondering why/where are you folks coming to read suddenly this old post ? :)))) I noticed that just another day there were so many visitors from facebook - is somebody linked this post and where to? Please tell me :D

    ReplyDelete
  20. Lovely tent and beautiful photos.This is the second link to your page I have seen this month. https://m.facebook.com/PagingFunMums?refsrc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPagingFunMums

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do u by any chance have instructions in English? ?? Wld love to make one for the kiddies I look after from home plus my 4 :-)

      Delete
  21. I would love to have instructions in English as well please. silvia.liebe@yahoo.de Thanks :)

    ReplyDelete