Mehukas päärynäkakku










Ohje on poimittu Maalaisunelma nro 7 / 2010 . 
Katsokaa kakkuani !
Näyttää aika samalta kun ohjeessa, ja maistuu varmaan paremmalta. Korvasin saksanpähkinän mantelirouheella ja heitin sekaan taikinaan kaikki 200g crème fraichea desin sijaan (mulla oli rapukemuilta jäänyt jääkaappiin 2 x 200g crème fraiche purkkia). Vahingossa mutta tulipahan ainakin "mehukas".

Oi, hyvää on ! Alimmassa kuvassa on apurini, joka olikin aikamoisen topakka. Poimimme yhdessä pihan pensaista marjoja esivalmisteluiksi.



Mehukas päärynäkakku
Herkullinen päärynäkakku maistuu ihanalta lämpimänä tai kylmänä.
6 annosta.

100g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl crème fraichea

PÄÄLLYSTE
3 kuorittua päärynää lohkoina
1 dl crème fraichea 
1 dl sokeria
1 muna
1dl hakattuja saksanpähkinöitä

1. säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon pikkuhiljaa. Sekoita mukaan crème fraiche. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn  irtopohjaiseen vuokaan , halk. 24 cm noin.
2. pistele päärynalohkoja taikinaan. Tee päällyste vatkaamalla keskenään muna ja crème fraiche, sokeri ja saksanpähkinät. Kaada seos kakun päälle ja paista 200 astetta uunin alatasolla. 35 - 40 min.
Kokeile tikulla kypsyyttä ettei jää liian löysäksi.


Nam nam nam ! 


13 comments

  1. Oi mikä herkkukakku! Otin juuri omenamuffinsit uunista ja seuraavaksi täytyykin kokeilla tuota päärynäkakkua. Onneksi täälläkin on innokkaita leipomisapureita, vaikka marjoja ei löydykään omista pihapuskista:)

    ReplyDelete
  2. Pakko tehdä tota! Se inkivääripäärynäkakkukin on herkku ja tää kuulostaa vähintään yhtä hyvälle.

    ReplyDelete
  3. Voi, onpa suloinen apuri <3
    Taidanpa kokeilla tuota, mutta pistän päärynän sijasta omenaa, kun pari puuta ihan notkuu omppuja :) Toivottavasti tulis hyvää niinkin!

    ReplyDelete
  4. Nam! Täytyy leipoa joku kerta. Käytitkö tuoreita päärynöitä? Mietin, että voisin kokeilla säilykepäärynöistä, kun kaupan irtopäärynät ovat aina ihan raakoja, tai ainakin niitä täytyy kypsytellä päivätolkulla.

    Edellisessä Kotivinkissä oli ihana puolukkakakun ohje. Oli tosi hyvää ja helppo valmistaakin :)

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  5. Vautsi vau! Oletpas onnistunut taikomaan ihan ohjeen näköisen kakun! ;)

    ReplyDelete
  6. PAKKO olla hyvää!
    Kiitos ohjeesta. Tämän viikon leipomus on meillä tämä.
    Täytyy varmaan joskus kokeilla myös tuota Tuulan mainitsemaa omenallakorvausta :)

    ReplyDelete
  7. Kiitos kommenteistanne ! Niistä tulee aina vaan hyvälle tuulelle kun huomaa, ettei tätä ihan turhaan tee tätä blogin pitoa ;)

    Kyllä, käytin tuoreita päärynöitä. Kypsytin huoneenlämmössä muutaman pvän. Ihan K-kaupasta ostin. Oli pehmeitä kun lohkoin taikinaan.

    Nyt tänään aamulla kun maistoin kahvin kanssa ennen töihin starttaamista kakku oli taivaallista ! Yön yli vetäytynyttä , ihanan kosteaa ja niiiiin hyvää. Nam nam ! :o)

    ReplyDelete
  8. Voi herttinen miten hyvältä kakku näyttääkään:) Nami. Jos mulla olis keittiö niin kokeilisin. Lotta on söpöliini, taas!

    ReplyDelete
  9. Kiitti hyvästä vinkistä jälleen!

    -Anu

    ReplyDelete
  10. Testasin kakun tänään oman pihan omenoilla ja hyvää oli. Kiitos helposta ja oikeasti ihanan mehevästä reseptistä! Yritä tässä nyt sitten vähentää turhia hiilareita..nou kän duu.
    Johanna

    ReplyDelete
  11. Johanna
    Tänään kahviteltiin ja syötiin vikat ja täytyy kyllä todeta, että maku vain paranee päivä päivältä. Käärin eilen loppukakun tiiviisti folioon ja laitoin jääkaappiin. Tänään kakku oli, ehkä vieläkin suussa sulavampaa ja pehmeämpää :o) Todella todella hyvä resepti.

    ReplyDelete
  12. Minkä loppukakun? Tein tätä ja oli erinomaista. Ei jäänyt mitään folioon

    ReplyDelete
  13. Ano
    :) :D Hih ! Niin siinä saattaa käydä !

    ReplyDelete